När sjukvården förstör din hälsa ~ Inkörsporten ingen talar omJust nu är läkare en större inkörsport till tyngre droger än cannabis. Sverige är ett land där sjukhus langar morfin och benso, medan svensson pratar om vilken …

41 Comments

 1. "Mellan 2006 och 2013 ökade förskrivningen av bensodiazepiner till barn, tonåringar och unga vuxna med 22 procent, visar en studie från Karolinska institutet. Många får dessutom läkemedlen under lång tid – i strid mot såväl svenska som internationella riktlinjer."

  Sverige är ett land där läkare skriver ut tunga opiater, samtidigt som svenssons ojjar sig över vilken dödsdrog cannabis är. Som vanligt ser vi godhetshysteri baserad på okunskap, från människor som aldrig tvingats testa sina dåliga idéer.

  Lyckligtvis finns en del fakta i källförteckningen, så jag hoppas ni tittar där. Rekommenderad läsning till er allihopa: https://plus.google.com/u/0/+AngryForeigner/posts/aKzXpbtFPvL

 2. I think cannabis shouldn't be legalized because as I see it it's not ilegal. It's a PLANT, it's part of NATURE. I don't think any government or idiot president has the power to outlaw nature. It just sounds so completely ridiculous to me that this could happen in the first place.

 3. Benzos har i min upplevelse inte haft några större bieffekter. De har hjälpt mot ångest och även temporärt ökat min kreativitet. Men det betyder definitivt inte att man ska ta det varje dag. Jag tar det kanske 15 till 20 gånger om året, och i ansvarsfulla mängder. Allt bruk är ju inte missbruk.

 4. En av mina gamla vänner fick Benzo i samband med antidepressiva, i fall att han skulle få några "bieffekter" av tabletterna han fått utskrivet. Skrämmande lätt att få tag i smutset.

 5. Inte kollat på videon ännu men har otroligt svårt att sluta med psykofarmaka. Har fått lov att gå med i grupper på facebook "10% metoden…….någonting" heter den. Där man får stöd och trappa ned det. Trappar därför ner med en krutvåg och en nagelfil. Jag pallar inte biverkningarna av läkemedelet och att sluta rakt av gör mig grovt deprimerad, extrema panikattacker, blixtrar i huvudet, magkatarr, blod i urin, yrsel. Det är sjukt.

  I alla fall. CBD kommer att lanseras som medicin. Epidolex. är under trial. Kolla upp det

 6. I min erfarenhet är läkare väldigt restriktiva med tramadol och benso. Jag hade för 4 år sedan så grov ryggsmärta att jag gick ner till 50% sjukskriven och senare sa upp mig. Trots det fick jag bara en ask tramadol och sedan starkare än vanligt Alvedon och muskelavslappnande.

  Jag jobbar även extra inom vården och är på mitt tredje år av en universitetsutbildning som vårdpersonal. Jag hade prakrik på en ortopedisk operationsavdelning förra veckan och är inte minst sedan dess väldigt tacksam för starka smärtstillande som fentanyl och oxycontin. Dock håller jag med om att fördomar mot marijuana är ogrundade och förstör liv.

 7. Det är samma med depression. Finns massa läkemedel som håller dig "över ytan". Så man kan vara en bra arbetsmyra. Men det finns riktiga tester om att svamp kan, inte bara hjälpa, utan att bota det helt. Psilocybin heter ämnet. En dos kan hjälpa upp till 6 månader. Men kommer det ut från apotek får man nog sälja sin bil för att ha råd med det…

 8. Underbart! Du är så jävla viktigt just nu. sättet hur du lägger fram faktan o argumenterar. Du behöver bara expandera så att du når ut till flera på nåt sätt, o bli ”kändis” så att alla hört talats om dig, då skulle kanske fler ögen öppnas, Jag delar iaf. O jag fattar verkligen inte varför just dom vägrar legalsiera just i sverige?? Pengar jag vet, men dom skulle ju tjäna så in i helvete på Cannabis oxå? Elr iof så får man ju inte bieffekter man tvingas köpa andra ”mediciner” för då… Men keep it up du👊🏼

 9. Har varit inom psykiatrin sedan jag var tolv (är idag nitton) och även varit inlagd i perioder pga detta. Blev som fjortonåring medicinerad till medvetslöshet med benso vid ångestattacker, fick imovane utskrivet för mina sömnproblem och medicinerades även med Lyrica (aka pregabalin) mot ångest, vilket är en vanebildande medicin som var ett rent helvete att sluta med. Otroligt viktigt att du tar upp detta, min kropp var nästintill söndermedicinerad innan jag ens hunnit fylla arton och det är helt sinnessjukt att sjukvården tillåts fungera på det här sättet.

 10. I Sverige finns det oftast bara palliativt vård. Folk med mycket smärta får ett blodprov eller flera och smärtstillande tabletter. Online ser man alla olika test och utredningar som finns och görs i USA för samma smärt problematik. Vid nästa läkarbesök, om en patient vågar ta upp möjligheten till samma test eller utredning som görs som standard procedure i USA, så blir läkaren arg.

  Pga mycket smärta, blir patienten snäll, rädd för att göra läkaren arg igen, rädd att läkaren slutar skriver ut tabletter som gör att patienten klarar av att inte begå självmord (pga smärta).

  En stor del av Sveriges problem är a) lågutbildade läkare och en majoritet av läkare som inte hålla sig ikapp inom medicin; b) smärtstillande tabletter är mycket billigare än operationer och utredningar. Det som finns används på yngre människor, inte på äldre; det ses som att slösa bort resurser på människor som inte har 40 år kvar att arbeta, alltså, de som har redan bidragit och byggt upp hela jälva socialistiska systemet i 40+ år får heroin istället för hjälp. Vi har tagit in alltför många människor från 3:e-världen, som använder långt mer vård resurser än en vanlig svensk. De får vård, ergo, våra äldre, våra sjuka, våra handikappade lider.

  Vad gäller cannabis… Jag antar det har med Big Pharma lobbyists i Sverige att göra, samt med hur svårt det är att reglera. Apoteket räknar tabletter ("ta 1 tablett morgon och kväll = 2 tab/dagligen; paketet innehåller 50 tabletter, eller så det räcker i 25 dygn; har man 2 uttag, får man komma in kanske 2 dagar innan dag 25, ej tidigare och so what om du bor ute i urskogen och bussen tar 2,5 timmar mellan hemmet och Apoteket, om lagan säger du måste vänta 12 timmar till för att hämta ut andra uttaget, så får du åka hem, lova att inte hoppa framför tåget för att du hade ett par dagar med mycket förhjöd smärta och tog en tablett till…blah, blah, blah). Att räkna (kontrollera) cannabis bruk vore betydligt svårare. Kontroll, kontroll, kontroll. Big Gov gillar kontroll. Det finns inga test på hur mycket man borde röka för att sänka smärta. Utan sådana test kan inte Big Gov strypa folk med kontroll, kontroll, kontroll.

 11. Mina föräldrar tvingade mig att stoppa i mig piller för att jag skulle få spela och använda elektronik. Jag tog den en gång men jag fick jätte mycket ångest. Så jag sluta med det och har lärt mig klara mig utan att sitta vid skärm hela dagarna.

 12. Jag är inte jätteinstatt på droger och tycker att vi ska vara uppmärksama innan/om vi leverear det till den stora massan. Men självfallet bör kannabis få skrivas ut av läkare som vilken annan drog som hellst, särskilt den där oljan du snackade om.

 13. Jag sträckte en muskel i ryggen nu i somras och fick oxycodone på recept trots att jag inte ens bad om att få någonting mot smärtan. När man läser bipacksedeln står det att det främst är till för folk som upplever svår smärta, bland annat vid olika former av cancer.

  Jag hade lite ont i ryggen när jag vred på mig och när jag lyfte armen. Med andra ord hämtade jag inte ens ut "medicinen".

 14. Bra video! Cannabis borde avkriminaliseras och sen övergå i legalisering men personer som upplever extrem fysisk smärta borde ändå kunna få opiater utskrivet och benso till dom med sömnproblem man ska dock bli informerad om att preparaten är starkt vanebildande. Läkarna ska inte skriva ut i sånna mängder så man kan utveckla ett starkt beroende vilket dom gör idag.

 15. Nej nej nej, du är för bra för det här, Arg blatte!
  Flera saker:
  1. Självklart gör läkemedelsföretagen reklam för sina produkter, som vilka andra företag som helst. Detta är ofta diabetes-, blodtrycks- och blodfettsmediciner, migränmedicin, blodförtunnande, astmainhalatorer, parkinsonläkemedel, etc. D.v.s det är inte en krösus som kommer och lägger en säck med pengar på bordet för att läkarna ska sälja sin själ. De har belägg för sina preparat och visar på mötena seriös forskning som förklarar varför man ska använda läkemedlet. Det väger tyngre än anekdoter som du tyvärr ofta använder (även om jag vet att cannabis har otroliga medicinska egenskaper och önskar det vore lagligt både medicinskt och rekreationellt)
  2. Varför beskyller du läkarna för detta och går så långt som att säga att det är DE som tar barn från sina föräldrar? Har det verkligen hänt, och i så fall i vilken omfattning? Är det något att beskylla en hel yrkeskår för?
  3. Tror du själv att cannabis räcker som smärtlindring när kirurgerna snittat upp huden, fettet, nerver, kärl, och bränt och sytt och slamsat runt i magen på dig i en timme? Kanske hade du velat ha lite OxyNorm eller liknande efter ett sådant ingrepp. Naturligtvis skrivs det ibland på fel indikationer, men ingen (extremt få) läkare vill göra sina patienter till missbrukare, och inte fan får de betalt för varje karta de säljer.
  4. Dina kompisar fick sannolikt inte benso, utan något av Z-preparaten, gissningsvis Zopiklon, "a nonbenzodiazepine hypnotic agent".

  Jag gillar dig, Arg Blatte, men detta var riktigt slarvigt och alldeles för sensationalistiskt. Jag håller med dig i sak och du har hjärtat på rätt plats, men akta var du riktar pistolen.

 16. Kan du göra en video där du talar om cannabis som endast används för njutnings skull? Är du för eller emot att en fullt frisk person röker på bara för att det känns skönt? Är du för legalisering av bara ett medicinskt bruk eller för bruk av allmänheten? Jag tycker att man ska prioretera ett klart sinne som inte är påverkat av någon drog eller liknande om man redan mår bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*